Прави се опит прокуратурата да бъде политизирана. Отправят се неоснователни

...
 Прави се опит прокуратурата да бъде политизирана. Отправят се неоснователни
Коментари Харесай

Машева: Правят опит да политизират прокуратурата

 

Прави се опит прокуратурата да бъде политизирана. Отправят се неоснователни нападки към институцията, съобщи пред Нова телевизия зам. основният прокурор Даниела Машева. Тя бе безапелационна, че държавното обвиняване и самият основен прокурор съблюдават закона и Конституцията.

„ Не е нужно основният прокурор да подава оставка, той съблюдава пълномощията си по закон и Конституция. Оставката е персонален акт. Друг е въпросът, кой може да желае оставката. Това е пълномощие само на Висшия правосъден съвет “, разяснява Машева.

По думите й сдобилият се с 18 обвинявания хазартен необут Васил Божков, който се укрива в Дубай, пробва да оказва напън посредством политици и прави опити да манипулира огромни публични групи посредством митинги. „ Това се разбра и от избрани диалози, които той е водил с политици и публицисти “, означи Машева.

Зам. основният прокурор уточни още, че сега държавното обвиняване работи в обстановка на едно политическо напрежение около уличните митинги. „ Има терзание от страна на прокурорите и следователите. Затова и имаше реакция от страна на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да се съблюдава положителния институционален звук, разговора и да не се насочат нападки по прокуратурата. Тя реализира функционалностите си по Конституция “, сподели още Машева.

Тя акцентира, че процесуалното деяние по претършуване и изземване в Президенството е осъществено с позволение от страна на способния съд. „ Прокуратурата не цели офанзива на президентската институция. Към наказателна отговорност са привлечени съответните чиновници от президенството. Не е имало никаква показност. Това са 9-10 лица, кито са участвали на това процесуално следствено деяние. Прокуратурата не е извикала медиите в президенството, а те просто са показали интерес към тези процесуално следствение дейности - претършуване и изземване в постройката на президентската институция – само че тази постройка не се употребява с имунитет. Също по този начин и лицата, към които е осъществено това процесуално произвеждане, не се употребяват с имунинтет “, изясни Машева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР